Termelőink

„Ami a hobbim – egyben a szakmám is”

- Családom mestersége hosszú múltra tekint vissza. – meséli Gyenes Ferenc, aki maga is 42 éve színesíti gyönyörű virágcsokraival és dekorációival a belvárosi piaccsarnokot. -  Kecskeméten 1964-ben végeztem a kertészeti technikumot. Ezt követve dolgoztam még egy-két...

bővebben

„Az élet semmit sem ad ingyen”

- Három éve foglalkozunk fűszerpaprika termesztéssel. - meséli a kecskeméti belvárosi piacon árusító Darányiné Bencsik Mária szentkirályi őstermelő. - Férjem szülei kezdték el 2005-ben, aztán koruk miatt döntöttek úgy, hogy befejezik. Mivel azonban már rendelkeztek...

bővebben

„Próbálom megfejteni, mi a kenyér lelke”

- Életpályám katonai vonalon kezdődött. – meséli Király Roland, a belvárosi piacon áruló, házias ízeiről ismert hagyományőrző pékmester. – Aztán egy, a szervezetemben kialakult lisztérzékenységnek köszönhetően lettem kereskedő. Dolgoztam Budapesten, éltem külföldön,...

bővebben

„Ételed legyen a gyógyszered”

- Immár harminc éve tartunk kecskéket - meséli Sztanko Katalin, kecsketej feldolgozásával foglalkozó állattenyésztő, aki már nyolc éve árul a kecskeméti piacon. - Tíz éve élünk Helvécián, egy tanyán, ahol termékeinket is előállítjuk. - Csak miután ide költöztünk,...

bővebben

„Számomra a rózsa a szeretetet jelképezi”

- Tizenhét éves korom óta, mióta felszabadultam, dolgozom, mint virágkereskedő. Itt a piacon huszonnyolc éve árulom az elsősorban szálas, saját nevelésű és felvásárolt virágokat. – meséli Dobos Attiláné Györgyi a gyönyörű csokrairól ismert virágos stand megalkotója. -...

bővebben

„Szüleim élete lassúbb, nyugodtabb volt”

- Fülöp Erika vagyok és kecskeméti lakos. – mutatkozik be a már komoly múltra visszatekintő savanyúságot áruló őstermelő. - Saját termesztésű, savanyítású alapanyagokból készült termékeket árulunk itt a belvárosi piacon, immár harminc éve. - Szüleim még fiatal...

bővebben