Magazin

Hírek, aktualitások, érdekességek

„ A fiatalok zöme csak a bolti fánkot ismeri… ”

-Tulajdonképpen azt, hogy férjemmel, - Bálint Sándorral - ezt a pályát választottuk és itt a piacon működő Kelesztő üzletünket megalkottuk, a kényszernek köszönhetjük. A sors keze ezt az utat mutatta nekünk – meséli Berényi Gabriella.   Az üzlet megnyitása előtt sem...

bővebben

Miért pont „Slow Food” piac?

Aki rendszeres látogatója a belvárosi piacnak, bizonyára megszokta már, hogy minden hónap utolsó péntekén felbolydul a szabadtér és a piactér hátsó asztalainál egy színes forgatag veszi kezdetét. Alkalmanként 15-20 termelő és kézműves kínálja kiváló portékáit...

bővebben

Együnk minél több kajszibarackot!

A piacon már ládaszámra kapható a nyár egyik igazi sztárja, a sárgabarack, mely június végétől augusztus elejéig terem. Imádjuk frissen leszedett állapotában, lekvárban, süteményben és joghurtban is. C-vitamin tartalma igen magas. Ez azért is jó hír, mert a C-vitamin...

bővebben

Az egészség “zöld” támogatói a piacon

Miért vásároljunk a piacon és fogyasszunk sok „zöld” színű zöldséget, gyümölcsöt? Mert van, amelyik gazdag folsavban. Ilyen a spenót, zöldbab, kelbimbó, brokkoli. Alig akad ember, akinek ne lenne folsavhiánya. Pedig a folsav alapvető szerepet játszik a sejten belüli...

bővebben

IV. Slow Food Termelői piac

Szeretettel várunk mindenkit pénteken, a IV. Slow Food Termelői piacon, a Budai utcai piaccsarnok fedett szabadterének hátsó részén 7.00 órától 12.00 óráig. Helyi termékek kóstolóival, élőzenével, kézműves portékákkal készülünk. Lesznek többek közt sajtok, bio...

bővebben

Gombavilág

Amit tudni kell a gombákról

 

tovább a leíráshoz...

Gombavilág

Rovatunkban a vadgombák  világából kapnak ízelítőt. Mintegy 5000  vadon termő  gomba él erdeinkben, mezőkön, legelőkön.  Szerencsére csak töredékük veszélyes, de az élvezhető, finom fajok számaránya is ennek csekély része. Mégis érdemes velük megbarátkozni. Igyekszünk...

bővebben