Magazin

Hírek, aktualitások, érdekességek

Savanyúságos tornyok a Piacon

Tekintetet vonzó savanyúságos tornyok hívják fel magukra a figyelmet a piaccsarnokban található savanyúságos soron. Tényleg csak a képzelet szab határt az ötletes megoldások sokféleségének. Ugye milyen szépségesek?

bővebben

Szerdai húspult portya a Kecskeméti Piacon

Végig sétálva a piaccsarnok húsos pultjai előtt, muszáj volt megosztani másokkal is azt az élményt, melyet az ízlésesen kirakott húsok látványa nyújtott a pultokban ezen a szép napos szerdai napon.

bővebben

Kiskedvencünk eledele a konyhánkban

Nemcsak nekünk embereknek, házi kedvenceinknek is fontos a minőségi táplálkozás, melyet igyekezzünk megbízható forrásból beszerezni. A piacon működő különféle állateledelt kínáló üzletek kiválóan alkalmasak a kisállatok egészségének a megőrzésére. A már családtagoknak...

bővebben

A piacból merített pillanatok

Amíg az utcán röpködnek a mínuszok, a piaccsarnokban nyoma sincs a zimankós idő adta fagyos didergésnek. Megolvadnak a jégcsapok.. Az árusok szorgosan rendezgetik standjaikat és mosolyogva kínálgatják friss, hazai portékájukat. Az üzletek pultjai roskadoznak a...

bővebben

Házi, hazai füstölt húskészítmények a piacról

Magyarországon nagy hagyománya van a füstölésnek, régebben szinte minden falusi portán volt füstölő vagy úgynevezett szabadkémény. Minden hús és húskészítményt füstölhetünk. Gondoljunk csak a magyar disznótorok termékeire: kolbász, disznósajt, szalámi, májas, sonka,...

bővebben

Gombavilág

Amit tudni kell a gombákról

 

tovább a leíráshoz...

A gombaszezon árnyékos oldala

A piaccsarnok gombavizsgálatát végző szakember rostáján három emberi fogyasztásra alkalmatlan gombaféle akadt ma fenn! Az egyik a sokak számára ismert nagy őzlábgomba mérgező változata a Kerti őzlágomba. Mely, bár első ránézésre nagyon hasonlít az ehető változatra, ha...

bővebben

Gombavilág

Rovatunkban a vadgombák  világából kapnak ízelítőt. Mintegy 5000  vadon termő  gomba él erdeinkben, mezőkön, legelőkön.  Szerencsére csak töredékük veszélyes, de az élvezhető, finom fajok számaránya is ennek csekély része. Mégis érdemes velük megbarátkozni. Igyekszünk...

bővebben