Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a belvárosi piaccsarnok továbbra is nyitva tart (március 15-én is). Azonban annak érdekében, hogy a piac nyitva tartása minél hosszabb ideig zavartalanul biztosított legyen, az alábbi intézkedések kerülnek azonnali hatállyal bevezetésre:

–       az piaccsarnoki árusok jelentős része a csarnok helyett a szabadtéri részen fog árusítani;

–       az üzletek továbbra is nyitva tartanak, de a csarnok látogatását az intézmény korlátozhatja annak érdekében, hogy egyszerre ne tartózkodjon nagy tömeg zárt térben;

–       az üzleteket és az árusokat megkérjük a hosszított nyitva tartásra annak érdekében, hogy minden vásárló kiszolgálásra kerüljön;

–       március 16-tól hétfőnként is nyitva tart a piaccsarnok

A piac egész területén fokozottan ügyelünk a fertőtlenítésre, takarításra. A bejáratoknál kézfertőtlenítő készülékek kerültek felszerelésre, továbbá a csarnokot rendszeresen szellőztetjük.

Ezen túlmenően megkérjük a lakosságot, hogy a piacot gyermekek és idős emberek lehetőség szerint ne látogassák. Akik a piacon tartózkodnak, egymástól minimum 1 méteres távolságot tartsanak, a kézfogást és az egyéb testi kontaktust mellőzzék. Csak egészséges  emberek látogassák a piacot, amennyiben köhögnek, vagy tüsszentenek, azt zsebkendőbe tegyék. Kérjük, hogy a válogatható friss árut puszta kézzel ne fogják meg.

Ezen intézkedések bevezetésének célja a megelőzés. Kérjük az árusok és a lakosság megértését és együttműködését annak érdekében, hogy továbbra is biztonságosan tudjon működni a piaccsarnok, továbbra is biztosítva legyen a vásárlók friss élelemmel való ellátása, és hogy további korlátozások ne kerüljenek bevezetésre.

Együttműködésüket köszönjük!

Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet