A savanyú káposztáról megoszlanak a vélemények. Lehet szeretni, nem szeretni, mert az állaga, a szaga sokaknak nem túl bizalomgerjesztő. Ráadásul meglehetősen savanyú az íze is. Azzal viszont mindenki egyet érthet, hogy nagyon egészséges! Multivitaminként is emlegetik a már nagyanyáink által is ismert erjesztett káposztát. Ilyenkor télen, mikor az évszak a meghűlések, járványok „hideg” ágya, a házilag savanyított káposzta kiválóan támogathatja immunrendszerünket magas C-vitamin, más vitaminok, valamint ásványianyag tartalmával. Leve a magas vércukorszintre is kedvezően hat. A savanyú káposztát ajánlott nyersen fogyasztani, de megfelelő főzéssel az elkészítés során is megőrizhetünk számos vitamint és ásványi anyagot belőle.
A legfinomabb hagyományos eljárással készült savanyú káposztát nálunk vásárolhatják a piaccsarnokban, a „savanyúságos” soron áruló őstermelőinknél.