Jól jártak azok, akik a pénteki termelői kispiacra ellátogattak! A termelők és a kézművesek látványos standokkal várták az érdeklődő közönséget. Érdemes a Slow Food jegyében megrendezett kispiacokon részt venni, mert minden alkalommal újabb és újabb élménnyel gazdagodhatunk. Legyen szó az ízekről, vagy akár a látványról. Az őstermelői tapasztalatoknak köszönhetően pedig mindenképpen bővül a tudástárunk! A pénteki termelői piacon például olyan gomba különlegességeket kóstolhattak a látogatók, melyekről sokan azt sem tudták, hogy hordja őket föld a hátán. De kóstolhattak gyümölcsökkel és házi bodzaszörppel ízesített csalánsaláta különlegességeket is, melyek talán meg sem fordulnának az ember fejében, hogy otthon elkészítse. Pedig az ízek nagyon idomulnak egymáshoz, nem beszélve a szervezetre gyakorolt pozitív élettani hatásáról. A látványt és az ízek orgánumát a morajló monoton életünkből kizökkentő vidám vagy éppen művészi hangzású hegedű, -tangóharmonikaszó kísérte. Továbbra is szeretettel várjuk Kecskemét lakosságát és a gyermekcsoportokat!